Turvallinen kulkureitti katolla

Oulun kaupungin ohjeistuksen mukaan kaikissa rakennuksissa tulee olla pääsy harjalle ja jos katolla on huoltokohteita, on katolla järjestettävä kulkureitti huoltokohteelle (esim. savuhormi tai ilmastointikoje).

Omakoti- ja  paritaloissa, rivitaloissa, kesämökeissä ja isommissa piharakennuksissa riittää talotikkaat ja tarvittaessa lapetikkaat sekä kulkusillat. Lapetikkaita ja kulkusiltoja suunniteltaessa on otettava huomioon katolla kulkemisen turvallisuus myös silloin, kun katto on kuurainen tai jäinen ja erityisen liukas.

Mikäli talossanne ei ole kulkureittejä katolla, tai nykyiset kulkureitit ovat tehty painekyllästetystä puusta, suosittelemme päivittämään kulkureitit nykystandardien mukaiselle tasolle. Pyydä tarjous  kulkureiteistä!

Uusimisen tarpeessa oleva puinen kulkusilta

Uusimisen tarpeessa oleva puinen kattosilta.